Foto uit het archief. De heren Kemperman en Scheffer senior in kassen die in Huissen plaats hebben gemaakt voor woningbouw.
Volledig scherm
Foto uit het archief. De heren Kemperman en Scheffer senior in kassen die in Huissen plaats hebben gemaakt voor woningbouw. © Erik van 't Hullenaar

‘Kassen weg, huis terug’ is groot succes in Lingewaard

HUISSEN/BEMMEL/GENDT - In de gemeente Lingewaard zijn de afgelopen vier jaar op ruim honderd locaties kassen en stallen gesloopt, waarna er een woning voor teruggebouwd mocht worden. Een succesvolle actie, want in de jaren voor 2015 werd totaal geen gebruik van de regeling gemaakt.

5 reacties

 • Joris Wissing

  2 jaar geleden
  Beste Sugar, Op welke manier ga jij hier aan mee betalen dan? Leg eens uit.
 • Theo

  2 jaar geleden
  De "onderkant" van de woningmarkt, lage sociale huur, zit door "passend wonen" muurvast ! Nog meer duurdere koopwoningen op landbouwgrond terwijl de sociale huurmarkt door de politiek geschoffeerd en verwaarloosd wordt is wanbeleid ! Maar kennelijk kiest de meerderheid in ons land "bestuurders" die dat soort beleid willen-en dan maar klagen....
 • bartmo

  2 jaar geleden
  Verstand komt met de jaren.
 • Sugar

  2 jaar geleden
  Euh, kan dit zomaar? Moet er niet volgens officiele weg een bestemmingsplanwijzigng komen? Grond gebruiken voor woningbouw is toch echt wat anders dan voor agrarische activiteiten. Lekkere plotsklapse vermogenswinst voor deze toch al niet armlastige eigenaren trouwens. Bovendien hadden deze voormalige ondernemers gewoon zelf hun buiten gebruik gestelde opstallen moeten onderhouden of opruimen. Waarom moet de gemeenschap daaraan meebetalen? Waarom doet de gemeenteraad haar werk niet? Wordt wakker. Bescherm de belangen van alle burgers en niet alleen van hen die het toch al niet slecht hebben.
 • Mario

  2 jaar geleden
  dus als je je eigen rommel opruimt, krijg je een bouwkavel toegewezen van ongeveer 250000 Euro. Dat is makkelijk verdiend. Het is hoog tijd dat Den Haag hier gaat ingrijpen en serieus over vervolging van onze bestuurders gaat nadenken. Idd Bergerden en Muijland en wat nog niet meer.

Betuwe