Volledig scherm
PREMIUM
Angerense Tess Elbers, sinds deze week de nieuwe kinderburgemeester van Lingewaard. © Erik van 't Hullenaar

Kinderburgemeester Tess: ‘Aan zwerfafval heb ik echt zo'n hekel’

ANGEREN - Tess Elbers is sinds donderdagavond de vijfde jeugdburgemeester van Lingewaard. De 11-jarige Angerense - geboren te Doornenburg - werd in De Valom in Huissen geïnstalleerd. ,,Meer sport voor kinderen en aandacht voor het milieu, daar ga ik helemaal voor.” 

Een beetje nerveus was ze er - met al die belangstelling en zoveel mensen om zich heen - toch wel van, beaamt ze volmondig. ,,Maar ook niet heel erg. Ik sta wel vaker voor grote groepen mensen, bijvoorbeeld als we een dansoptreden hebben tijdens carnaval hier in het dorp of op school bij Marang Got's Talent.” Tess gaat na de zomervakantie naar groep 8 van basisschool Marang. Haar hobby’s zijn voetbal, zwemmen, trampoline springen en met haar konijnen spelen, al is ze er niet dol op om het hok van die beestjes schoon te maken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe