Volledig scherm
© Erik van 't Hullenaar

Leerlingen Vonkenmorgen aan de macht

GENDT/HUISSEN - De leerlingen van IKC de Vonkenmorgen uit Gendt vormden woensdagochtend in de vergaderzaal in Huissen de kinderraad. 

Niet helemaal vrijblijvend, want hun voorstellen worden aan de wethouders uit Lingewaard voorgelegd met de bedoeling dat ze ook echt worden uitgevoerd. De 57 leerlingen, net als op school verdeeld over twee groepen, werden geleid door kinderburgemeester Cas Vermaas en loco-kinderburgemeester Feline van Moerkerk. De nadruk lag uiteraard op het eigen dorp Gendt. 

Zwembad Walburgen

De leerlingen stemden in met een voorstel om iets te doen aan de inrichting van het Buitenbad Walburgen, het realiseren van een pannaveld en/of natuurspeelplaats in het dorp, het aanpakken van zwerfafval en het beter verspreiden van informatie die voor hun leeftijdsgroep relevant is. 

Jongeren betrekken

Een onuitgesproken regel is dat er in elk geval één voorstel wordt uitgevoerd, maar als het kan alle vier. Lingewaard werkt met een kinderraad om de jeugd inzicht te geven in de werking van het gemeentebestuur, maar ook om als bestuur rechtstreeks op de hoogte te blijven van wat er onder de basisschooljeugd. 

Volledig scherm
© Erik van 't Hullenaar
Volledig scherm
© Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe