Volledig scherm
Het schip vervoert afvalmateriaal van metaalproductie. © EastView Media

Lek op schip op de Waal bij Doornenburg

DOORNENBURG / TOLKAMER - In een schip dat metaalresten vervoert, is door nog onbekende oorzaak een lek ontstaan op de Waal bij Doornenburg. Het schip kon in allerijl nog wel de calamiteitenhaven in Tolkamer bereiken.

In die haven wordt het schip leeggepompt, om te kijken waar het lek zich bevind. Volgens de brandweer gaat het om een groot lek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Volle bak in de speeltuin

    Volle bak in de speeltuin

    HULHUIZEN - Pasen mag dan achter de rug zijn, voor (Basis)schoolgaand Nederland is de Paasvakantie net begonnen. Met mooi weer ook nog eens, wat voor topdrukte zorgt in musea, vakantieparken en dichter bij huis speeltuinen. In het buurtschap Hulhuizen staat één van de grotere in deze regio en daar is het bij de meeste speeltoestellen dringen geblazen. Met ouders, opa's en oma's lekker in het zonnetje op de bankjes gaan de kinderen helemaal los op de schommels, glijbanen, loopwielen en andere attracties. En al spelend blijkt er dan altijd meer ruimte op zo'n speeltoestel te zijn dan eigenlijk de bedoeling is. Regels zijn er voor volwassenen en bij een eventuele noodlanding zorgen zand, gras en rubberen vloeren voor een zachte landing.

Betuwe