Leerlingen van het OBC in Huissen vieren (2017) het halen van hun diploma. Daar zitten in de toekomst geen leerlingen meer bij die een opleiding voor de metaalsector hebben gevolgd, want die opleiding wordt vanaf komend schooljaar in Huissen niet meer aangeboden.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van het OBC in Huissen vieren (2017) het halen van hun diploma. Daar zitten in de toekomst geen leerlingen meer bij die een opleiding voor de metaalsector hebben gevolgd, want die opleiding wordt vanaf komend schooljaar in Huissen niet meer aangeboden. © Erik van 't Hullenaar

Lesaanbod OBC Huissen verschraalt

HUISSEN - Bedrijven zitten momenteel te springen om mbo'ers maar ROC A12, dat een van de weinige opleidingen in de Betuwe verzorgt, stopt er juist mee. Vanaf schooljaar 2018-2019 vertrekt de metaalopleiding uit het pand van OBC Huissen.

5 reacties

 • Koos

  4 jaar geleden
  Inhoudsloos verhaal dit?!
 • Ram

  4 jaar geleden
  Ik denk dat de dames de techniek moeten ondersteunen. Jongens zijn meer bezig met uiterlijk de laatste jaren Op tv en internet hebben zij ook geen voorbeeld meer. Op tv zijn het meer "meisjes"met baarden die behoorlijk niet mannelijk zijn . En we hebben het hier toch over mannelijke beroepen.
 • Koos

  4 jaar geleden
  Er is geen sprake van verschraling trouwens. Er is verrijking zelfs. In plaats van alleen metaal bieden we nu ook elektro,- en installatietechniek aan. Zodat de leerlingen een bredere kijk op techniek krijgen en dus beter kunnen kiezen.
 • Koos

  4 jaar geleden
  Wat mr Ronnes zegt staat haaks op wat er gebeurd in Huissen.
 • Koos

  4 jaar geleden
  De afdeling P.I.E. in Huissen heeft 80 leerlingen in klas 3 en 4! Een prima aantal om leerlingen in het MBO MT, IT en ET uit te laten stromen. lijkt mij.

Betuwe