Een biomassacentrale elders in het land. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een biomassacentrale elders in het land. Foto ter illustratie. ©

Lingewaard gaat snoeihoutcentrale niet meer dwars zitten

BEMMEL/HUISSEN - Lingewaard gaat geen ultieme pogingen meer doen om de komst van de houtstookcentrale voor veertien kwekers in agrarisch bedrijvengebied NextGarden tegen te houden. 

9 reacties

 • Peter Van Brakel

  2 jaar geleden
  och nu wordt het ineens een houtsnoeicentrale genoemd, als of er alleen het snoeiafval van de Betuwse tuinders daar verstookt wordt.Dan zou hij snel uitgestookt zijn. Het is en blijft een subsidie slurpende en vervuilende biomassa centrale waar alleen de eigenaar en lobbygevoelige ambtenaren beter van worden.Hypocrisie ten top
 • MBD

  2 jaar geleden
  Dit besluit is zo krom als een hoepel.
 • SIMCA

  2 jaar geleden
  Die klimaatcowboys met hun "verdienmodel" zijn helemaal leip. Gemeente Lingewaard zit aan hun contract vast. Eenzijdig opzeggen is ws zeer kostbaar. Dus gaan we het milieu verprutsen onder het mom van "klimaatverbetering" Idiotie ten top. Maar de meerderheid (de zgn "groene" ideologie) in Nederland wil het nou eenmaal zo.... en niemand kan hen meer tegenhouden....
 • Dorien

  2 jaar geleden
  Nu wordt het een snoeihoutcentrale genoemd. Zo wordt vermond wat hier echt aan de hand is. En dat is een bomenverbrandingsoven. Weliswaar verspipperd hout van gezonde bomen maar toch het verbranden van bomen. Zoveel snoeihout is er niet eens. Ons zand in de ogen proberen te strooien met mooie termen. Wij trappen er niet in en willen geen biomassacentrale. 
 • Tielenaar

  2 jaar geleden
  Voor de tunnel visie van het gas af en klimaat moet alles wijken zelf de luchtkwaliteit/fijnstof normen worden opgerekt en volksgezondheid van omwonenden ondergeschikt gemaakt.