Volledig scherm
PREMIUM
Luierzak in luieremmer © dg

Lingewaard moet nog erg wennen aan luierinzameling

AnalyseHUISSEN/BEMMEL/GENDT - Lingewaard worstelt nog met de separate inzameling van luiers. Enerzijds  zoekt de gemeente nog naar finetuning - zoals bakken vaker legen en meer plekken om zakken uit te delen - anderzijds moeten de inwoners ook nog erg wennen aan het nieuwe systeem.

Dat laatste blijkt uit de vele reacties op sociale media: menig ouder uit het ongenoegen over het beperkte aantal inzamellocaties en plekken waar lege zakken kunnen worden opgehaald. Echter: tot en met deze week had Lingewaard tien inzamelplekken, volgende week komen er vier bij. Opmerkelijk verschil is dat buurgemeente Overbetuwe slechts vijf inzamelplekken kent: de milieustraten in Elst en Andelst en drie kinderdagverblijven in Elst, Heteren en Zetten.  En volgens een woordvoerster levert dat zelden tot nooit tot klachten vanuit de inwoners. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe