Volledig scherm
PREMIUM
Aan de Doornenburgse Rijndijk ontplofte een drugslab. © Erik van 't Hullenaar

Lingewaard overweegt sluiten woning naast drugslab aan Rijndijk

DOORNENBURG - De ontploffing van een drugslab aan de Doornenburgse Rijndijk heeft mogelijk grote gevolgen voor de eigenaar van de schuur. De gemeente Lingewaard overweegt namelijk niet alleen de (verhuurde) schuur, maar ook de woning aan de Doornenburgse Rijndijk te sluiten. 

Lingewaard vindt dat de verhuurder in principe verantwoordelijk is voor wat er gebeurt met de ruimte die hij verhuurt. Dat in 2013 op hetzelfde adres een drugslab is opgerold, zal deel uitmaken van de rapportage die de politie uitbrengt en meewegen in het besluit van burgemeester Marianne Schuurmans om de schuur en de woning al dan niet te sluiten. ,,Ik zal alle beschikbare instrumenten gebruiken om drugscriminaliteit aan te pakken en roep verhuurders dan ook op om heel kritisch naar hun huurders te kijken en zeer regelmatig te controleren of ze daadwerkelijk bonafide zijn", aldus Schuurmans.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe