Volledig scherm
Deze mensen kraakten jaren gelden de oude supermarkt aan het Mariaplein in Haalderen. © Erik van 't Hullenaar

Lingewaard telt 130.000 euro neer voor slopen spooksupermarkt

HAALDEREN - Lingewaard wil Waardwonen 130.000 euro betalen voor het bouwen van tien appartementen en de sloop van de oude Haalderense supermarkt. Volgens Waardwonen is de locatie anders onvoldoende winstgevend.

De spooksupermarkt aan het Mariaplein blijft daarmee een zorgenkindje. Al vijftien jaar staat het pand leeg. Verschillende ontwikkelaars wilden de afgelopen jaren het pand slopen en er nieuwbouw plaatsen, maar haakten telkens af. 

Dat versterkt de onderhandelingspositie van de woningcorporatie, want Lingewaard is helemaal klaar met de leegstand en verloedering. Zo zouden omwonenden door het pand last hebben van ongedierte en wateroverlast. 

Financiën 

De raad van commissarissen van Waardwonen moet eind deze maand beslissen of het project doorgaat, maar dreigt zonder de steun niet akkoord te gaan. De woningcorporatie zou tegen ‘financiële problemen’ aanlopen, vanwege hoge sloopkosten, een vermeende hoge aanschafprijs en het gasloos maken van de nieuwe appartementen. 

Ook zou het bouwrijp maken van de grond veel hoger uitvallen dan verwacht. Een kostendeskundige zal namens de gemeente nog wel gaan onderzoeken of de beweringen van Waardwonen inderdaad kloppen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe