Behalve asbest werd een loodverontreiniging aangetroffen. In het grondwater bleek arseen te zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
Behalve asbest werd een loodverontreiniging aangetroffen. In het grondwater bleek arseen te zitten. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Lingewaard verliest miljoenen op gronddeal en geeft geld toe voor bodemsanering

ANGEREN - De gemeente Lingewaard heeft door eigen fouten miljoenen verloren op een grondtransactie. De gemeente vroeg bij aankoop van het gebied Muijland geen schonegrondverklaring. Het terrein bleek vervuild. 

9 reacties

 • bep

  4 jaar geleden
  Appels en..??! 
 • bep

  4 jaar geleden
  Waar was de lokale omroep. Waarom geen kritische vragen. Alleen maar vrolijke filmpjes. Subsidie prima maar doe je journalistieke taak. Dit is puur wethouders te vriend houden. Tja en nu kunnen ze hun gang gaan de heren. Gefeliciteerd allemaal u krijgt watni verdient. Top.
 • Mario

  4 jaar geleden
  heeft de overheid geen dienst voor fraudeleuze zaken? En zou hier nu echt helemaal niemand vervolgd worden? Het kan er bij mij echt niet in dat dat niet het geval zou zijn. Dit is gewoon diefstal van gemeenschap geld, gestolen door ordinaire dieven.
 • Socrates3

  4 jaar geleden
  De burgemeester zit er niet mee. Die verkast naar Haarlemmermeer...
 • Carla Lingewaard

  4 jaar geleden
  Feitelijk gezien vertrouwde GL, de SP en de PvdA de hoogst opmerkelijke gronddeal niet en stemde daarom tegen deze gronddeal. Dit is gewoon terug te luisteren via de gemeentelijke website. Dat gaat dus verder als alleen 'kritische kanttekeningen plaatsen'. Helaas vertrouwde de overige partijen het college wel op hun blauwe ogen met alle nadelige gevolgen van dien.