Behalve asbest werd een loodverontreiniging aangetroffen. In het grondwater bleek arseen te zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
Behalve asbest werd een loodverontreiniging aangetroffen. In het grondwater bleek arseen te zitten. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Lingewaard verliest miljoenen op gronddeal en geeft geld toe voor bodemsanering

ANGEREN - De gemeente Lingewaard heeft door eigen fouten miljoenen verloren op een grondtransactie. De gemeente vroeg bij aankoop van het gebied Muijland geen schonegrondverklaring. Het terrein bleek vervuild. 

De schade bedraagt al 2 miljoen euro en zal in de komende jaren naar verwachting verder oplopen.

Lingewaard betaalde negen jaar geleden bijna 2,5 miljoen euro voor Muijland. Dat is ruim drie keer zoveel als destijds gebruikelijk was voor landbouwgrond. Lingewaard betaalde dat bedrag toch omdat de grond gebruikt zou moeten als bouwgrond.

Op Muijland zouden een sportpark en woningen komen. Maar binnen de kortste keer zag de gemeente weer van dat bouwplan af. Al in de jaarrekening van 2011 werd daarom de grond voor  ruim 1,5 miljoen euro afgewaardeerd.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zelfs bij Spero, de grootste voetbalclub in de Oostelijke Betuwe, staat alles even stil
    PREMIUM

    Zelfs bij Spero, de grootste voetbal­club in de Oostelijke Betuwe, staat alles even stil

    ‘Als er gezeik’ is op de club moet je er zijn’, luidde het advies van zijn voorganger. René Nobels is een jaar voorzitter van Spero en op de club is het stil. Er is genoeg te doen, maar hij is er niet. Zelfs bij de grootste voetbalclub van de Betuwe is het stil. De corona-crisis doet ook bij Spero zijn onderhuidse werk. Dat had René Nobels (59) een jaar geleden, toen hij bij Spero Fons van Lith als voorzitter opvolgde, niet kunnen denken.

Betuwe