Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Lingewaard wijst bouwplan af in Angeren: ‘Nu is niet het moment’

ANGEREN - Bewonersinitiatief ‘Op den Winkel’ in Angeren wil graag 12 woningen bouwen op de hoek van de Kampsestraat met Lodderhoeksestraat. Niet doen, zegt Lingewaard. 

Het betreft een uitbreidingslocatie en aangezien er binnen de bebouwde kom genoeg alternatieven voor woningbouw in Angeren zijn zal de provincie nooit meewerken.

Burgemeester en wethouders van Lingewaard benadrukken bewonersinitiatieven graag te ondersteunen, maar dan moeten ze wel kans van slagen hebben.

 ,,Op korte termijn zijn er in Angeren voldoende inbreidingsplannen in voorbereiding om in de woningbehoefte te voorzien. Uitbreiden wordt door de provincie pas toegestaan als inbreiden niet mogelijk is”, legt wethouder Johan Sluiter uit.

‘Nu is niet het moment’

Bewonersinitiatief ‘Op den Winkel’ heeft volgens het college wel een kwalitatief goed plan. ‘Mocht blijken dat in de nabije toekomst de inbreidingslocaties niet voldoende van de grond komen dan kijken we of uitbreiding mogelijk is’, schrijft het college. Dan is dat het moment om met de regio en provincie in overleg te gaan. Sluiter: ,,Maar nu is niet het moment.”

Een van de toekomstige bouwlocaties in Angeren is sportpark De Poel. Het terrein wordt heringericht en zo ontstaat er ruimte voor de komst van enkele tientallen  huizen. De woningbouw daar staat gepland voor medio 2020.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe