Volledig scherm
PREMIUM
WEB3187, ALLEEN VOOR WEB, infographic, Marcel, Kuster, A15, doortrekking, Lingewaard, toerit, oprit, afrit, Krakkedel, Lodderhoeksestraat, parallelweg, 3187 © M Kuster

Lingewaard wil parallelweg langs nieuwe A15 als extra ontsluiting

BEMMEL/ANGEREN/GENDT - Langs de doorgetrokken A15 komt - als het aan de gemeente Lingewaard ligt - een parallelweg te liggen. Die route moet het voor Gendtenaren, Doornenburgers en Angeren makkelijker maken om bij de Karstraat/Van Elkweg de snelweg op te kunnen. 

De parallelweg wordt dan een alternatieve weg van/naar de Lodderhoeksestraat/Krakkedel. Al langere tijd is duidelijk dat snelwegbeheerder Rijkswaterstaat niet aan een op- en afrit Angeren/Gendt/Doornenburg wil. Die zou dan te dicht op zowel de aansluiting Huissen/Bemmel (Karstraat/Van Elkweg) als de toekomstige brug over het Pannerdensch Kanaal komen te liggen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe