Marion van Toor met haar twee honden op de waaldijk bij Bemmel. Als het aan de gemeente Lingewaard ligt komen hier zo'n 80 woningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Marion van Toor met haar twee honden op de waaldijk bij Bemmel. Als het aan de gemeente Lingewaard ligt komen hier zo'n 80 woningen. © Rolf Hensel

Lingewaard zet bouwplan Zandsestraat toch door: ‘Weer mooi stukje Bemmel afgeknabbeld’

BEMMEL - Het omstreden bouwplan aan de Zandsestraat en De Pas aan de westzijde van Bemmel wordt toch doorgezet. De gemeente ziet geen alternatieve locatie.

Ongeveer dertig Bemmelnaren en organisaties hebben zich de afgelopen twee maanden met bezwaren en protesten gemeld. Dat gebeurde na een hectische informatie-avond, begin maart in de Theaterkerk. Daar werd duidelijk dat de gemeente tussen de Zandsestraat en de Waaldijk - tegen de bestaande bebouwing van de Teselaar aan - 65 woningen wil toestaan. En 150 meter verderop, net voorbij de hoogspanningsleiding bij het buurtschap De Pas, nog eens 15 duurdere woningen wil laten bouwen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe