Volledig scherm
In alle talen worden Vierdaagse-wandelaars welkom geheten in Lingewaard. Maar niet in het Frans. © DG

Lingewaard ziet Franse Vierdaagse-loper liever gaan dan komen

BEMMEL/ HUISSEN - De gemeente Lingewaard zwaait Franstalige deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse liever uit dan ze welkom te heten. Die indruk wekt althans het bord aan de Kattenleger in Bemmel. Nederlanders, Duitsers en Engelsen worden daar keurig welkom geheten. Maar Fransen niet.

Volledig scherm
Welkomstbord voor Vierdaagse-deelnemers op de grens van Arnhem en Huissen. © DG

‘Welkom, Welcome, Willkommen’ lezen straks de deelnemers van de 30 kilometer en de 40 kilometer voor militairen als ze Elst verlaten en via het viaduct over de A325 Bemmel en daarmee de gemeente Lingewaard binnen lopen. De Franstalige wandelaars worden begroet met ‘Au revoir’, tot ziens.

Wat dat betreft hebben de Fransen die de 50 kilometer lopen het beter getroffen. Zij worden, als ze de Huissensedijk langs Arnhem-Zuid achter zich laten, op de grens van Huissen keurig verwelkomd met ‘Bienvenue’. Zoals het hoort.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe