Volledig scherm
PREMIUM
Wim Gunzing reikt in het Gemeenschapshuis van Huissen-Zand luierzakken uit, vanachter de bar. © Erik van 't Hullenaar

Lingewaardse luierzak voorlopig alleen vanuit het keukenkastje

HUISSEN - Niet vrij voor het grijpen, maar alleen gedurende openingstijden vanuit het keukenkastje; en daarbuiten achter slot en grendel. Lingewaard heeft er sinds gisteren weer twee luierzakuitgiftepunten bij. En omdat er vrees is voor hamstergedrag en de gemeente er eigenlijk te weinig besteld heeft voor de aanvangshausse gaat het niet zonder slag en stoot. 

Volledig scherm
Luierinzamelcontainer bij 't Drieluik in Huissen die maandagmiddag ‘overliep'. © Huissen Shit
Quote

De gemeente Lingewaard heeft ons opgedragen: maximaal twee rollen per persoon

Wim Gunzing, vrijwilliger in Gemeenschapshuis Huissen-Zand

Lingewaard is al een week of drie in de ban van poepluiers. Honderden ouders en grootouders zoeken naar de beste manier om de poepopbrengsten van hun kroost niet meer in de dure grijze restafvalkliko te poneren maar op één van de veertien inleveradressen achter te laten. 

Het Gemeenschapshuis in Huissen-Zand verstrekt ze sinds gisteren ook, maar alleen gedurende vier dagdelen per week; en dan nog vanachter de bar. ,,Als je vooraan in de gang een doos neerzet, zijn ze morgen allemaal weg", zegt vrijwilliger Wim Gunzing. ,,Terwijl de gemeente ons heeft opgedragen maximaal twee rollen per persoon mee te geven.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe