De Lingewaardse gemeenteraad in De Valom
Volledig scherm
PREMIUM
De Lingewaardse gemeenteraad in De Valom © dg

Lingewaardse politiek nog lauw over duurzame energie

HUISSEN/BEMMEL - De drang om snel en verregaand te verduurzamen, ontbreekt nog bij een flink deel van de Lingewaardse politiek. Plannen voor windmolens, zonneparken en andere vormen van duurzame energiewinning leiden niet tot groot enthousiasme en een gevoel van urgentie.

Quote

Doe niets overhaast, we hebben nog dertig jaar voor we in 2050 klimaatneu­traal moeten zijn.

VVD-fractie

De gemeenteraad straalde woensdagavond in De Valom in Huissen vooral ‘wacht rustig af’ en ‘komt wel keertje’ uit. Daar werd gediscussieerd over de beleidskaders voor windenergie en de warmtetransitie. Wat dat betreft heeft Lingewaard nog weinig stappen richting duurzaamheid gezet en staat er bijvoorbeeld nog lang geen windmolen in de gemeente. ,,Doe niets overhaast en wacht op technologische ontwikkelingen", liet de VVD optekenen. ,,Het duurt nog dertig jaar voor we in 2050 klimaatneutraal moeten zijn.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe