Lisa durft bijna niet te lachen, omdat mensen dan denken dat het goed gaat

VIDEOHUISSEN/BORCULO - Lisa Wenneker (17) beschadigt haar armen en benen geregeld met een scherp voorwerp. Ze vertelt haar verhaal omdat ze de vooroordelen over mensen zoals zij uit de wereld wil helpen.  En hoopt dat andere jongeren met psychische klachten ook hun verhaal durven doen.

13 reacties

 • Mario

  3 jaar geleden
  beste Lisa, het klinkt heel raar, maar als je accepteert dat je er gewoon mag zijn is het grootste probleem overwonnen. Verder moet je leren dat elke dag iets goeds heeft en dat het leven veel uitdagingen kent. De maatschappelijke kant, werken etc., moet je maar langs je neer leggen. Je moet in feite boven jezelf gaan staan, en naarmate je ouder wordt gaat dit steeds beter. Zorg voor goede hulp en eventueel medicatie. En ja, ik heb Borderline, dus ik weet ervan.
 • Jeempie

  3 jaar geleden
  Gelet op het aantal reacties op mijn posting nog even een algemene. De Gelderlander heeft meerdere uitgebreide artikelen over jonge mensen met ernstige stoornissen gepubliseert. Jongeren die niet de juiste hulp krijgen. Een conclusie is dat met name voor Borderline veel meer gespecialiceerde hulpverleners nodig zijn in NL. Opleidings instituten zullen ook extra specialicatie hiervoor moeten bieden. Een probleem is dat de standaard algemene opleiding geen uitkomst biedt omdat de stoornis te complex is. Iemand met borderline heeft intensieve begeleiding nodig voor lange tijd. Lisa veel sterkte!
 • Suus

  3 jaar geleden
  Paaien? Iemand complimenteren is geen paaien. Ken het verschil! Iemand stimuleren om aan het werk te gaan kan ook op een vriendelijke manier Blauwwitten. Ik spreek helaas vanuit heel veel ervaring. Schop onder de kont EN positieve stimulatie kan ook samen he. En wat voor de 1 werkt, hoeft voor de ander totaal niet te werken.Juist die mening van mensen zoals u, maakt het voor dit soort mensen lastig om zichzelf te zijn... Jammer. 
 • Eowyn

  3 jaar geleden
  Als je er zoveel verstand van hebt zou je weten dat de diagnose borderline al lang niet meer bestaat. 
 • Klaas

  3 jaar geleden
  Ze durf bijna niet te lachen. Dan denken mensen dat het goed gaat. Tja ! Voor haar helaas belangrijk dat andere niet denken dat het goed gaat. Er moet aandacht zijn helaas. Hoop dat ze ooit sterk wordt. En niet met andere bezig is wat ze denken. En dat ze niet meer de aandacht op zich wilt hebben gericht. Ga aan jezelf werken. Andere mensen snappen toch niet waarom je jezelf verminkt met het krassen.

Betuwe