Lisa durft bijna niet te lachen, omdat mensen dan denken dat het goed gaat

VIDEOHUISSEN/BORCULO - Lisa Wenneker (17) beschadigt haar armen en benen geregeld met een scherp voorwerp. Ze vertelt haar verhaal omdat ze de vooroordelen over mensen zoals zij uit de wereld wil helpen.  En hoopt dat andere jongeren met psychische klachten ook hun verhaal durven doen.

Volledig scherm
Lisa Wenneker is chronisch depressief en gaat paal staan voor het goede doel. © Erik van 't Hullenaar

Op beide armen zijn ontelbaar veel littekens te zien. Ook wat vlekken. ,,Ik heb jarenlang met lage mouwen gelopen om het te verbergen.

Lisa Wenneker is 17 jaar, komt uit Borculo maar woont in Huissen. Beschermd: in het huis is een groot deel van de dag (en nacht) begeleiding aanwezig. Ze is psychisch ziek: is chronisch depressief, heeft eetproblemen, een dwangstoornis en wat ze zelf noemt ‘vermijdende persoonlijkheidsstroornis’: ,,Dat je gebeurtenissen en mensen probeert te vermijden uit angst om wat mensen van je denken, dat ze je raar vinden. En ze is automutulant: ze beschadigt zichzelf. ,,Daarmee kun je pijn van binnen even stoppen", legt ze uit. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe