Volledig scherm
De politie gisteravond bij de villa na het schietincident. © Jeffrey Slendebroek/Persbureau Heitink

Loco-burgemeester sluit villa en 'drugsloods' in Bemmel

BEMMEL - De witte villa aan de Kattenleger in Bemmel is op last van loco-burgemeester Helga Witjes van de gemeente Lingewaard gesloten. De sluiting heeft te maken met de hennepkwekerij en een hoeveelheid drugs die de politie afgelopen woensdag aantrof achter de woning in een loods.

De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na een melding van een schietpartij in of bij de woning aan de Kattenleger. Hierbij is een 28-jarige man gewond geraakt. De politie hield nog dezelfde avond een 49-jarige vrouw uit Bemmel aan in verband met het in bezit hebben van wapens. Bovendien zou ze de agenten hebben belemmerd in hun werk.

Poging doodslag

De volgende morgen meldde de 21-jarige Bemmelnaar zich. Hij zou hebben geschoten. De man zit nog in voorarrest voor poging  tot doodslag. 

De politie trof in de loods twee hennepkwekerijen aan. In totaal zou het gaan om zo'n 750 planten en een hoeveelheid hash. 

De loco-burgemeester van Lingewaard heeft daarop vandaag besloten om de woning te sluiten voor een periode van drie maanden. Niemand mag in die periode het erf op of de woning en loods binnen. De sluiting geldt voor een periode van drie maanden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Buurt mooier maken met Lingewaard Doet

    Buurt mooier maken met Lingewaard Doet

    ANGEREN/GENDT Wie in Angeren of Gendt woont en een goed idee heeft om het dorp of de wijk 'leuker of mooier' te maken, kan zijn plan indienen op lingewaarddoet.nl. Inwoners van beide dorpen kunnen vervolgens geld doneren voor het project dat ze het best vinden. Op alle adressen Gendt en Angeren, in totaal zo'n 4.000 huishoudens, valt daarvoor binnenkort een cheque van 7,50 euro op de mat. Een gebaar van de gemeente Lingewaard, die inwonersinitiatieven wil stimuleren met het project.

Betuwe