Volledig scherm
PREMIUM
File voor het Huissense Looveer door werkzaamheden aan de Pleijroute. © Erik van 't Hullenaar

Looveerbaas: had ons eerder gewaarschuwd voor afgesloten Pleijroute

HUISSEN - Gouden tijden voor het Looveer in Huissen: de afsluiting van de Pleijroute zorgt voor veel meer klandizie. Maar het had volgens de exploitant nog beter geregeld kunnen worden, als zij vooraf bij het overleg en de planning betrokken waren. 

Ton Paulus heeft sinds april vorig jaar het Looveer onder zijn hoede, binnen zijn bedrijf dat nog negen pontveren in eigendom heeft.

Hij verbaast zich erover dat hij de afgelopen maanden niet voor de overleggen tussen provincie, Rijkswaterstaat en de gemeenten Arnhem en Lingewaard is uitgenodigd.

,,Ik kreeg twee weken geleden een mailtje, met de boodschap dat we ‘extra verkeer konden verwachten’. Heel vreemd, want we zijn toch een belangrijke speler in de verkeersstromen.” 

Paulus had met de provincie best willen praten over extra capaciteit. ,,Als zij de extra kosten voor rekening hadden genomen, was dat zeker een optie. Maar zo kort van tevoren regel je zoiets niet meer.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe