'Man die aanslag op gemeentehuis pleegde was 59-jarige Hans van M.'

videoBEMMEL/GENDT - De man die afgelopen nacht met een auto in het gemeentehuis van Lingewaard in Bemmel reed, is volgens niet-bevestigde berichten de 59-jarige Hans van M.. De man, die van beroep vrachtwagenchauffeur was, komt oorspronkelijk uit Gendt en was al langer bekend bij zorginstanties. 

Dat zeggen diverse bronnen tegen De Gelderlander. 

De man zou afgelopen nacht al eerder gedreigd hebben zichzelf of anderen iets aan te doen. Tegen middernacht kreeg de meldkamer daar dinsdag al een melding over binnen. Uiteindelijk hebben agenten op diverse locaties gepost, maar hebben ze hem niet kunnen vinden. Niet veel later bleek dat de man in de centrale hal van het gemeentehuis was gereden en daarbij overleed. Hierbij brak een felle brand uit. 

Ook zou de man bij de aanslag twee schansen hebben neergezet voor het gemeentehuis. In het dorp is geschokt gereageerd op het incident. 

De politie kan nog niets bevestigen over de identiteit van de man en doet onderzoek.  De leeftijd en woonplaats gaat de politie vermoedelijk op zijn vroegst donderdagochtend bekendmaken. 

Lees alles over de aanslag in ons dossier

Volledig scherm
© ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe