Man die gemeentehuis inreed dreigde voor aanslag zichzelf al iets aan te doen

videoBEMMEL - De bestuurder van de auto die afgelopen nacht in Bemmel het gemeentehuis van Lingewaard binnenreed, dreigde al eerder die nacht zichzelf of anderen iets aan te doen. Volgens een politiewoordvoerder kreeg de meldkamer dinsdag tegen middernacht al een melding hierover binnen. 

De politie nam deze melding zeer serieus en ging vervolgens op onderzoek uit. Agenten hebben op diverse locaties gepost en zijn op zoek gegaan naar de man. Ze hebben hem niet kunnen vinden. Terwijl de zoekactie nog bezig was, kwam de alarmmelding van het gemeentehuis. 

Bewuste actie

Later in de nacht bleek dat de bestuurder die het gemeentehuis inreed en overleed, dezelfde man was. Volgens de politie was de 'man al bekend binnen het zorgkader'. ,,Ook is er sprake van een bewuste actie’’, aldus de woordvoerder.  Een ongeluk is dus uitgesloten. 

Van wie de melding tegen middernacht afkomstig was, is nog onbekend. Het onderzoek naar het incident is nog in volle gang. Ook met drones is de politie bezig met onderzoek. Eerder liet de politie al weten een vermoeden van de dader te hebben

Momenteel wordt er onderzoek gedaan.
Volledig scherm
Momenteel wordt er onderzoek gedaan. © ANP
Aanslag op het gemeentehuis Lingewaard in Bemmel.
Volledig scherm
Aanslag op het gemeentehuis Lingewaard in Bemmel. © Roland heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe