Man die gemeentehuis inreed dreigde voor aanslag zichzelf al iets aan te doen

videoBEMMEL - De bestuurder van de auto die afgelopen nacht in Bemmel het gemeentehuis van Lingewaard binnenreed, dreigde al eerder die nacht zichzelf of anderen iets aan te doen. Volgens een politiewoordvoerder kreeg de meldkamer dinsdag tegen middernacht al een melding hierover binnen. 

De politie nam deze melding zeer serieus en ging vervolgens op onderzoek uit. Agenten hebben op diverse locaties gepost en zijn op zoek gegaan naar de man. Ze hebben hem niet kunnen vinden. Terwijl de zoekactie nog bezig was, kwam de alarmmelding van het gemeentehuis. 

Bewuste actie

Later in de nacht bleek dat de bestuurder die het gemeentehuis inreed en overleed, dezelfde man was. Volgens de politie was de 'man al bekend binnen het zorgkader'. ,,Ook is er sprake van een bewuste actie’’, aldus de woordvoerder.  Een ongeluk is dus uitgesloten. 

Van wie de melding tegen middernacht afkomstig was, is nog onbekend. Het onderzoek naar het incident is nog in volle gang. Ook met drones is de politie bezig met onderzoek. Eerder liet de politie al weten een vermoeden van de dader te hebben

Volledig scherm
Momenteel wordt er onderzoek gedaan. © ANP
Volledig scherm
Aanslag op het gemeentehuis Lingewaard in Bemmel. © Roland heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Elster tieners veroveren online kerstbomenhandel in regio
    VIDEO

    Elster tieners veroveren online kerstbomen­han­del in regio

    ELST - Steeds meer gaat online en wordt thuis bezorgd: van boodschappen tot speelgoed, van de wasmachine tot schoenen. ,,Dus waarom de kerstboom niet’’, vroegen Bart Mathijssen en Julian Macleane uit Elst zich hardop af. Dus trekken de twee 18-jarige de ondernemersschoenen aan en verspreiden komend weekend in de Betuwe, Arnhem en Nijmegen 50.000 flyers. In de hoop zoveel mogelijk kerstbomen achter de voordeuren te krijgen.

Betuwe