Man die melding deed van schietincident in Huissen opgepakt

videoHUISSEN - Een man is maandagavond op de Vierakkerstraat in Huissen aangehouden. Het leek er lang op dat er een schietpartij had plaatsgevonden, maar de politie bevestigt dat er niet geschoten is en dat de melding waarschijnlijk van de man zelf is gekomen. 

Politieagenten stonden om 21.25 uur met getrokken vuurwapens voor een gebouw en konden uiteindelijk een man aanhouden rond kwart voor tien.

De man stond op verzoek van de politie met ontbloot bovenlijf en zijn handen omhoog op straat. 

‘Dreigende situatie’

Volledig scherm
De man, met de mobiele telefoon in zijn hand, in Huissen. Kort voor zijn aanhouding. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Wat er zich exact heeft afgespeeld is vooralsnog onbekend. De politie bevestigt dat er sprake was van een ‘dreigende situatie’.

,,Er is voor ons aanleiding om klaar te staan en we proberen de situatie veilig af te ronden", zei een woordvoerder van de politie voordat de man werd aangehouden. 

Politieagenten ter plaatse droegen zware kogelwerende vesten en stonden op strategische punten te wachten. Ook werd er een politiehelikopter ingezet.

Er werd een woning doorzocht, deze is inmiddels veilig verklaard. Er was niemand binnen. Ook omwonenden, die erg zijn geschrokken, kunnen gewoon weer hun woning in.

Volledig scherm
De aangehouden man, met de armen omhoog, in Huissen. © dG
Volledig scherm
De aangehouden man in Huissen. © dG
Volledig scherm
Politie ter plaatse in Huissen. © Jeffrey Slendebroek/ Persbureau Heitink
Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe