Man vernielt met grof geweld woning en auto’s in Gendt

VideoGENDT - De politie heeft vrijdagochtend in alle vroegte een 56-jarige man aangehouden die met een kraan met een grijper een woning aan de Henri Dunantstraat in Gendt zou hebben vernield. Bij de actie rond 05.00 uur werden ook meerdere auto's op het terrein fors beschadigd.

Volgens de politie is de verdachte gewond naar het ziekenhuis gebracht. Meerdere betrokkenen spreken van problemen in de relationele sfeer, de politie bevestigt dat de man vanwege relatieproblemen tot zijn daad is overgegaan. Of de man bij zijn actie gewond is geraakt of zichzelf heeft verwond is ook nog onduidelijk.

Bij het incident werd het dak van het huis vernield en ook de pui raakte beschadigd. De bewoners van het pand raakten daarbij niet gewond. Volgens de politie heeft een bewoonster het huis veilig kunnen verlaten en zijn er verder geen slachtoffers gevallen.

Het huis ligt op een bedrijventerrein. Op het bedrijfsterrein rondom het huis is schade aan meerdere auto's waaronder een busje en een BMW.

Volledig scherm
© Dylan Jünemann / Persbureau Heitink
Volledig scherm
Politie in kogelwerende vesten in Gendt. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
Volledig scherm
De vernielde woning in de Henri Dunantstraat in Gendt. © DG
Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe