Volledig scherm
Marianne Schuurmans. © Rolf Hensel

Marianne Schuurmans voorgedragen als nieuwe burgemeester van Haarlemmermeer

BEMMEL - Burgemeester Marianne Schuurmans (VVD) van Lingewaard is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Haarlemmermeer. De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft dat maandagavond besloten.

Schuurmans was in Lingewaard net voorgedragen voor een tweede termijn. Ze startte in 2013 in die gemeente na een burgemeestersperiode van drie jaar in Millingen aan de Rijn. Haar eerste termijn van zes jaar zat er daarmee op.

Schuurmans zelf noemt de voordracht in haarlemmermeer een grote eer. ‘Ik wil danook de leden vd vertrouwenscommissie en vd gemeenteraad bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik zie uit naar samenwerking!’, zegt ze in een tweet.

Schuurmans volgt in Haarlemmermeer waarnemend burgemeester Onno Hoes op. Op 10 juli begint ze in haar nieuwe functie, meldt het Haarlems Dagblad.

Gemeenteraadslid

Schuurmans begon in de Gelderse politiek als gemeenteraadslid in Beuningen in 2002. Ze was er tussen 2004 en 2006 wethouder. Van 2007 tot 2011 was ze lid van provinciale Staten in Gelderland.

In 2010 trad ze toe tot het hoofdbestuur van de VVD. Ze gaf 6 jaar leiding aan de Haya van Someren stichting en trad in 2016 terug.

Aanslag

Schuurmans haalde als burgemeester van Lingewaard het landelijke nieuws toen in augustus 2018 de gemeente werd opgeschrikt door een aanslag op het gemeentehuis. Het gebouw liep grote schade op nadat een inwoner van de gemeente met zijn auto het gemeentehuis inreed en met de ontploffing van een gasfles voor een felle brand zorgde. De man overleefde de gerichte aanslag niet. De hersteloperatie van het gemeentehuis duurt tot op de dag van vandaag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe