Marten werd geen agent, wel fysiotherapeut: ‘Hij was de eerste bij wie ik mijn verhaal kwijt kon’

INTERVIEWFysiotherapeut Marten van der Ploeg draagt komende maand zijn praktijk in Angeren over aan zijn collega’s. Een gesprek over fysiotherapie, niets doen, samenwerken, verstoorde dromen en hoe alles toch weer goed komt. ,,In de beginjaren in Angeren was je ook een soort psycholoog, mensen gaan praten onder het wrijven.”

Volledig scherm
Marten van der Ploeg: ,,Om samen te kunnen werken moet je eerst van elkaars bestaan afweten en elkaar ontmoeten.” © Erik van 't Hullenaar

Een ernstig ongeluk op zijn vijftiende maakte een einde aan zijn droom om politieagent te worden. Daar kwam de fascinatie met fysiotherapie voor in de plaats.

Op zijn eigen op samenwerking gestoelde manier. Marten van der Ploeg is een spil waar veel in Angeren om draait.

Van politieagent naar fysiotherapeut, dat lijkt me een flinke stap?
,,De politie was een jeugddroom van me. Uit bewondering voor een oom die dat werk al deed. Maar op mijn vijftiende kreeg ik een ernstig brommerongeluk. Ik was zelfs even bang of ik ooit weer zou kunnen lopen.

Dat kwam min of meer goed, al is er wel blijvend letsel dat werk bij de politie onmogelijk maakt. Maar alles heeft twee kanten, door dat ongeluk kwam wel fysiotherapie in beeld. Dat werd mijn nieuwe roeping.”

Quote

Toen ik in de kreukels lag heeft de fysiothera­peut die me behandelde enorme indruk gemaakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe