Volop belangstelling bij de openbare repetitie van Kindertheater Kleine Kees.
Volledig scherm
PREMIUM
Volop belangstelling bij de openbare repetitie van Kindertheater Kleine Kees. © Erik van 't Hullenaar

Meedoen met Kindertheater in Belle en het Beest? Eerst een goede auditie neerzetten

HUISSEN - Toneel is een harde leerschool. Daar weten ze bij Kleine Kees alles van. Zo mag je meedoen en zo moet je toekijken.

Van moeten was bij de bezoekers van de open repetitie van het Huissense theater dit weekeinde geen sprake. Zij keken maar wat graag toe hoe de beginnende acteurs en actrices van Kleine Kees zich de nieuwste voorstelling, Belle en het Beest, meester probeerden te maken. 

Over twee maanden is de première. Tot die tijd is er nog veel werk aan de winkel voor de regisseuses Wiereke Weitering en Josje Schurink. In het knusse theater aan de Kampstuk schalde het tweetal de ene na de andere aanwijzing het toneel op. ,,Je speelt zonder emotie. Dat moet echt anders hoor.” ,,Het gaat om de reacties. Dat je meedoet, juist als je geen tekst hebt.” ,,Het is niet te verstaan, je moet harder praten.”

Quote

Alle eerdere voorstel­lin­gen raakten uitver­kocht. We repeteren elke zaterdag. Later nog met microfoon­tjes erbij en met de nadruk op articule­ren

Wiereke Weitering, Regisseuse van Belle en het Beest
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe