Volledig scherm
PREMIUM
Carolien, Tim en Michael maken, onder leiding van Jolande (bruin shirt), de boel schoon in verpleeg- en verzorgingshuis Sint Jozef. © Gerard Burgers

Meer mensen met een beperking krijgen in Lingewaard kans op werkervaring in de zorg

GENDT - Het laten meedraaien van (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking in verpleeg- en verzorgingshuis Sint Jozef in Gendt smaakt naar meer. De deelnemers voelen zich als werknemer geaccepteerd en de bewoners krijgen extra aandacht.

,,Het mes snijdt zo aan twee kanten”, zegt locatiemanager Marjo Geraedts. De wederzijdse tevredenheid leidt ertoe dat RijnWaal Zorggroep, waartoe Sint Jozef behoort, en de leer- en werkplek Briljant! van de Betuwe Dagbesteding gaan kijken of ook andere locaties van de zorggroep cliënten met een licht verstandelijke beperking dagbesteding kunnen bieden. Daarbij gaat het om de locaties Liduina in Bemmel, Sancta Maria in Huissen en Sint Jozef in Lent.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe