Volledig scherm
Het Kinkelplein in Bemmel. © Erik van 't Hullenaar

Meer plaatsen voor kort parkeren bij gemeentehuis Lingewaard

BEMMEL - Een paspoort dat verlengd moet worden en dan geen parkeerplek kunnen vinden bij het gemeentehuis in Bemmel. Storend, vindt Lingewaard dat daarom 13 parkeerplaatsen op het Kinkelplein toevoegt aan aan de blauwe zone. 

,,Ik zie het als een goede vorm van dienstverlening naar onze inwoners toe”, vertelt burgemeester Marianne Schuurmans.

De 13 parkeerplekken bevinden zich nabij de hoofdingang van het gemeentehuis. Vanaf nu mag daar maximaal een uur worden geparkeerd. Mensen dienen een blauwe parkeerschijf achter de vooruit te plaatsen. ,,Omdat een parkeervak na een uur verlaten moet worden, komt er meer doorstroming. Het is niet zo dat wij veel klachten ontvingen, maar we zien het wel gebeuren; mensen die een extra rondje rijden op zoek naar een plekje”, aldus Schuurmans.

Lang parkeren

Op het Kinkelplein blijft de mogelijkheid bestaan voor lang parkeren. Dit is nodig omdat in de omliggende straten veelal kort geparkeerd moet worden. Ondernemers die in het centrum werken, moeten hun auto wel kunnen blijven parkeren, aldus Lingewaard.

Voor omwonenden en ambtenaren bestaat er geen mogelijk een parkeerontheffing te krijgen voor de betreffende 13 parkeerplekken bij het gemeentehuis. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe