Volledig scherm
© ADN Beeldredactie

Meeste vlinders in Lingewaard, Buren en Winterswijk

Het cijferBUREN - Houd je van vlinders? Ga dan eens naar de gemeente Lingewaard, Buren of Winterswijk. Daar werden tijdens de tiende editie van de tuinvlindertelling begin augustus de meeste vlinders gezien. 

In Lingewaard werden in 30 tellingen 314 vlinders geteld, 10,5 per keer dus. In Buren waren dat er gemiddeld meer: 300 vlinders in 24 keer. In Winterswijk 226 vlinders in 21 keer.

Een duidelijk verschil is er met een stad als Arnhem. Daar werden weliswaar 518 vlinders geteld, maar daar waren 67 tellingen voor nodig. Net als in Nijmegen zijn dat er ongeveer 7,5 per telling.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Buurt mooier maken met Lingewaard Doet

    Buurt mooier maken met Lingewaard Doet

    ANGEREN/GENDT Wie in Angeren of Gendt woont en een goed idee heeft om het dorp of de wijk 'leuker of mooier' te maken, kan zijn plan indienen op lingewaarddoet.nl. Inwoners van beide dorpen kunnen vervolgens geld doneren voor het project dat ze het best vinden. Op alle adressen Gendt en Angeren, in totaal zo'n 4.000 huishoudens, valt daarvoor binnenkort een cheque van 7,50 euro op de mat. Een gebaar van de gemeente Lingewaard, die inwonersinitiatieven wil stimuleren met het project.

Betuwe