Kindercarnaval op school de regenboog in Bemmel. Met de Piejassen en juf Daniëlle die ook prinsendame van Angeren is.
Volledig scherm
Kindercarnaval op school de regenboog in Bemmel. Met de Piejassen en juf Daniëlle die ook prinsendame van Angeren is. © Rolf Hensel

Met Carnaval-Stuiterbal begint in Bemmel de lol op school

BEMMEL - Met het thema ‘carnaval-stuiterbal’ heeft de Regenboog in Bemmel vrijdag de aftrap voor het feest der zotheid gegeven. Veel van scholen in de Betuwe laten op de vrijdag voor carnaval hun leerlingen proeven aan dit festijn; alleen op de van origine protestants-christelijke scholen is niks van de verkleedpartijen te merken. 

De ongeveer 260 kinderen op de Regenboog waren volop, kleurrijk en veelzijdig verkleed; alleen de spidermanpakjes waren wat vaker te zien. Jeugdcarnavalsgezelschap De Piejassen kwam langs om het allemaal nog iets officiëler te maken en de kindercarnavalsmiddag in De Kinkel te promoten. Zowel de polonaise als het van-links-naar-rechts van de Snollebollekes ging er bij de meeste kinderen goed in; een paar blijven er altijd meewarig op hun billen zitten. 

Als ze ouder worden minder animo

De schoolprins in de Bemmelse Regenboog.
Volledig scherm
De schoolprins in de Bemmelse Regenboog. © Rolf Hensel

Leraar Coen Roelofs is carnavalsvoorman op de school en is blij dat de jonge kinderen nog goed meedoen. ,,Als je er als leerkracht voor openstaat, doen vrijwel alle kinderen graag met je mee. Gelukkig leeft het kindercarnaval erg goed in Bemmel, als ze ouder worden neemt de interesse snel af of gaan ze liever naar Huissen.”

De Regenboog heeft nog een extra link met carnaval: juffrouw Daniëlle is prinsendame in haar woonplaats Angeren. Dus ook zij werd meer dan feestelijk binnengehaald. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe