Volledig scherm
Archieffoto: De Donatusschool in Bemmel voordat het autoverbod werd ingevoerd. © Erik van 't Hullenaar

Met de auto je kind voor de Donatusschool afzetten, na de vakantie het kan weer

BEMMEL - Met de auto een kind afzetten bij basisschool Donatushof in Bemmel. Het kan na de zomervakantie weer.

De gemeente Lingewaard heft de geslotenverklaring van het gebied op, na overleg met de school en omwonenden.

Het Meesterplein, het Sanderhof en een gedeelte van de Flierenhofstraat is sinds november 2015 verboden gebied voor automobilisten. De geslotenverklaring geldt op werkdagen tussen 8.00 en 16.00 uur. Dit besluit werd destijds genomen na een gesprek met bewoners en de basisschool om de veiligheid van kinderen die met de fiets van en naar school komen te waarborgen.

Ook waren er klachten over ouders die met hun auto het in- en uitrijden van opritten belemmerden.

Veel klachten

Na het introduceren van de geslotenverklaring kwamen er veel klachten vanuit de buurt. Familie en vrienden van de bewoners mochten overdag op werkdagen niet met hun auto de straat inrijden en ook medewerkers van de thuiszorg en postbezorgers ondervonden hinder van de maatregel.

,,Volgens de bewoners is het bereikbaarheidsprobleem groter dan de ervaren verkeersveiligheidsvoordelen. Net als we destijds gezamenlijk besloten de geslotenverklaring in te voeren, besluiten we nu gezamenlijk ermee te stoppen", zegt wethouder Johan Sluiter.

Vernieuwingen

De Flierenhofstraat wordt versmald en het wegdek voorzien van een rode kleur. Op het trottoir komen paaltjes tegen foutparkeren. In de zomervakantie worden borden voor eenrichtingsverkeer geplaatst om de weggebruikers te laten wennen aan de nieuwe situatie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe