Met dwaalfilm door de Lingewaardse natuur

BEMMEL - Lingewaard Natuurlijk gaat twee Nijmeegse natuurfilmers een zogeheten 'dwaalfilm' laten maken. Op hun site dwaalfilm.eu hebben ze al zo'n 260 mini-documentaires staan die het mogelijk maken virtueel te dwalen langs onder meer Nederlandse rivieren.

Cor van Dalen, bestuurslid Stichting Lingewaard Natuurlijk.
Volledig scherm
Cor van Dalen, bestuurslid Stichting Lingewaard Natuurlijk. © Erik van 't Hullenaar

Er is op deze site al iets te zien van de Klompenwaard maar Lingewaard Natuurlijk denkt dat tussen Doornenburg en Lent wel wat meer te zien is. De beelden zullen te zijner tijd ook in het Bemmelse Dijkmagazijn worden vertoond. Cor van Dalen trekt het project namens Lingewaard Natuurlijk.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds maakte deze week bekend 5.000 euro over te hebben voor het project.

Jacob Jan Cremer

Het fonds deelde ook uit aan historische kring Driel. Dat wil schilder, schrijver en voordrachtskunstenaar Jacob Jan Cremer die in de 19e eeuw veel in Driel verbleef meer onder de aandacht brengen.

In Elst kan boerderij Lingezegen de natuurspeelplaats dankzij het fonds verder uitbreiden en in Lent krijgt stichting Historische Tuin een bijdrage voor de herinrichting van het museum. Dat geeft een beeld van het vroegere tuindersleven.

Schaakconcert

In Bemmel ontving stichting Talento Metissimo ook geld uit het fonds, voor het al gehouden schaakconcert. Dat vond in Ressen plaats, met onder meer vioolmuziek en simultaanschaken.

Betuwe