Volledig scherm
De in Gendt aangetroffen mobiele plantage. © Politie Gelderland-Midden

Mobiele hennepplantage gevonden in Gendt

GENDT - Bij de inval in een caravanstalling aan de Nijverheidsweg in Gendt heeft de politie dinsdag ook een geheel ingerichte mobiele hennepplantage gevonden.

De inval in het complex in Gendt maakte onderdeel uit van een grote politieactie in Hengelo, Enschede, Nijmegen, Huissen en Gendt. Daarbij werden zes mannen aangehouden, wietplantages opgerold en bedrijventerreinen onderzocht.

In de caravanstalling in Gendt leek het aanvankelijk alleen om drugsgerelateerde voorwerpen te gaan als groeilampen, bakken en plantenvoeding te gaan. Maar in één van de garageboxen werd ook een aanhangwagen die compleet was ingericht voor het telen van hennep. Deze is in beslag genomen.

Of de aanhangwagen al een oogst heeft voortgebracht is nog onduidelijk. De aanhangwagen illustreert wel dat de criminelen achter de hennepteelt niet stil zitten. Het toezicht op bedrijventerreinen met ‘vaste’plantages wordt steeds strenger. Een mobiele kwekerij is voor de overheidsdiensten moeilijker op te sporen.

Het onderzoek naar de zes aangehouden verdachten is nog on volle gang. De politie verwacht binnenkort nog meer aanhoudingen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe