Motorrijders op de dijk bij Doornenburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Motorrijders op de dijk bij Doornenburg. © Gerard Verschooten

Motorrijders naar Raad van State voor principe-uitspraak over dijkverbod

BEMMEL/ DEN HAAG - De KNMV en de MAG stappen naar de Raad van State om het gemeenten zoals Lingewaard en Lopik voor eens en voor altijd onmogelijk te maken motorrijders te weren van de dijken.

15 reacties

 • Ram

  4 jaar geleden
  Hallo Ebbers. Ik ben geen fietser en ook geen motorrijder . Toch vind ik dat wanneer je overlast veroorzaak,lawaai,stank en rijgedrag , je niet op plaatsen dien te komen waar de natuur op zn mooist is. Ik zie vaak gezinnen met kleine fetsers op de dijken. Die moeten zich schikken naar het rijgedrag van zowel mototrrijders als automobilisten. Ik vind dan ook dat de dijken voor gemotoriseerd verkeer gesloten moet worden in ieder geval tijdens het weekend. Voor mij als automobilist geen enkel problem, ik rijd dan wel om. En belasting betalen we allemaal ,ook voor de meest belachelijke dingen.
 • Gerrit Louter

  4 jaar geleden
  Een motor met lawaai uitlaat hoor je aankomen..!  dan weetje....opgelet...Z,on rijdend bankstel met fluister uitlaten niet...!  dus wat is veiliger...?  een gewaarschuwd mens...telt voor twee...!
 • Gerrit Louter

  4 jaar geleden
  Plaatselijke motorclub,s houden vrijwel altijd rekening met de drukte vooral  op de dijken . vooral met mooi weer..!  want dan zijn er  vele fietsers en wandelaars , dus mijden ze de dijken zo veel mogelijk , maar dan komt er een motorclub ergens hier ver vandaan die een toertocht in de planning heeft gezet...!  uiteraard over onze dijken.. rijden vaak alsof ze aan achtervolgings waanzin lijden , liggen soms ook met de hele handel naast de dijk...!  en wie worden er op aan gekeken..?  juist..de motor toerclub,s uit de omgeving..!  die worden dan de dupe van een afsluiting..!  geheel onterecht.
 • Ram

  4 jaar geleden
  Gezien de meeste reacties van motorrijders kun je lezen dat het asos zijn . Als je toch weet dat mensen last van je hebben , houd je de eer en fatsoen aan jezlef en blijf je weg. Nee ze klagen en procederen tot dat ze toch over de dijken kunnen rijden. Er zijn toch genoeg plekken waar je met je leren kleren in die kromme lijfjes je kunt vertonen.?? Toch ? De vrijheid zoeken tussen de fietsers en voetgangers in leren kleren en helmen op ? Kom op zeg. 
 • Ram

  4 jaar geleden
  Wacht maar als ik je tegenkom met mijn grote dikke auto . Ik rijd al 40 jaar zonder bekeuringen maar rijd continue te hard. Ik zet jou stil zonder moeite. Uitslover !