Volledig scherm
PREMIUM
Motorrijders op de dijk bij Doornenburg. © Gerard Verschooten

Motorrijders naar Raad van State voor principe-uitspraak over dijkverbod

BEMMEL/ DEN HAAG - De KNMV en de MAG stappen naar de Raad van State om het gemeenten zoals Lingewaard en Lopik voor eens en voor altijd onmogelijk te maken motorrijders te weren van de dijken.

Aanleiding voor de stap zijn de pogingen van de gemeenten Lingewaard en Lopik om motorrijders van de dijk te weren.

Lingewaard werd in het voorjaar van 2018 door de rechter gedwongen het verbod op de dijken langs de Rijn en de Waal terug te draaien, maar Lopik won begin dit jaar een gerechtelijke procedure in een soortgelijke zaak. Motorrijders mogen daar de Lekdijk niet meer op.

Voor de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) en de Motorrijders Actie Groep (MAG) is dat aanleiding naar ’s lands hoogste bestuursrechter te stappen. Doel is niet alleen het verbod in Lopik terug te draaien, maar ook een uitspraak die het gemeenten in Nederland onmogelijk maakt nog dijkverboden af te kondigen, zegt Arjan Everink, hoofd verkeer en opleidingen van de KNMV. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe