Volledig scherm
De Markt in Huissen. Op de plek van de mal komt het muziekpodium. © Ton Straver

Muziekpodium Huissen opent 14 juli, na 23 jaar planvorming

HUISSEN - Muziekpodium Odeon op de Markt in Huissen wordt op zondag 14 juli feestelijk geopend. Wie dat doet en wie er komen optreden, is nog even geheim. ,,Maar we gaan er iets moois van maken. Het is toch een heel bijzonder moment”, vertelt Frank Jeurissen, voorzitter Vrienden van Huissen.

Vrienden van Huissen is de vereniging die de komst van het podium mogelijk heeft gemaakt. Van plan naar uitvoering heeft 23 jaar geduurd, maar nu gaat het toch echt gebeuren. Eerder deze week werd met behulp van een mal de exacte locatie van het bouwwerk bepaald. ,,Op de plek waar de palen komen, zijn punten gezet. Over twee weken begint het echte werk; Dan gaan de stenen de grond uit en worden de palen die de constructie moet dragen geplaatst”, aldus Jeurissen.

Mooiste van Nederland

Omwonenden en andere belangstellenden zijn afgelopen maandag bijgepraat over de duur van de werkzaamheden. Dat gebeurde tijdens een inloopbijeenkomst in de oude raadzaal in Huissen. Ook wethouder Theo Janssen was aanwezig. Hij is blij dat Odeon er eindelijk komt. ,,Niet iedereen is blij met het ontwerp, maar dat was met de nieuwe Albert Heijn in Huissen net zo. En nu heeft iedereen het over de mooiste AH van Nederland. Als het muziekpodium er eenmaal staat, ben je er zo aan gewend.”  

De koepel komt in de richting te staan van de ‘natte hoek’ van de markt waar een aantal horecagelegenheden hun terras hebben. De kosten van het architectonische hoogstandje: circa anderhalve ton. De koepel is bekostigd uit donaties. Diverse ondernemers en bedrijven in Lingewaard hebben financieel bijgedragen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe