Twee uitglijders op de Krakkedel
Volledig scherm
PREMIUM
Twee uitglijders op de Krakkedel © eigen foto

Mysterie opgelost: asfalt Krakkedel te snel versleten en dus te glad

DOORNENBURG - Het ongevallenmysterie van de Krakkedel is opgelost. Het asfalt van de doorgaande weg tussen enerzijds Doornenburg en Gendt en anderzijds Angeren en Huissen is niet stroef genoeg. De provincie heeft gisteren met name bij de bochten een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur ingesteld.

7 reacties

 • Van Wessel

  1 jaar geleden
  Jaren geleden werd ook geopperd dat de bocht op het velperbroek, komende van de a12 naar de pleyroute een glad asfalt had. Vele auto vlogen daar uit de bocht tegen de betonnen muur. Na veel onderzoek werd duidelijk dat te hoge snelheid de grootste boosdoener was. Snelheidsbeperking was hier de oplossing. Dat lijkt mij hier ook de oplossing, in plaats van tienduizenden euro's besteden zodat auto's sneller de bocht door kunnen!
 • John Bluhmen

  1 jaar geleden
  Asfalt te glad? Een te zware rechtervoet toch zeker?
 • bart verplak

  1 jaar geleden
  Volgens mij zijn de schoenzolen van de bochtvlieders te zwaar.
 • Fred balk

  1 jaar geleden
  Als medebewoner van de krakkedel heeft dit nu niet alleen met het asfalt te maken. we wonen hier bijna 30 jaar . We weten waar we het over hebben. De problemen in de burchte bocht is altijd al een van vele jaren , we zeggen dan ook gemiddeld een per maand. Een van de oorzaken is de hoge snelheden die hier worden gereden met daarbij soms ook gevaarlijke inhaal maneuvers voor de bochten of lingebrug die een versmalling heeft. De bocht is niet met 80 km te nemen. Ook al denken mensen van van wel.
 • petra damme

  1 jaar geleden
  en ze rijden daar veel te hard