De laatste woningkopers in Loovelden, met achter hen vertegenwoordigers vanuit de makelaardij en de projectontwikkelaar; en wethouder Johan Sluiter.
Volledig scherm
De laatste woningkopers in Loovelden, met achter hen vertegenwoordigers vanuit de makelaardij en de projectontwikkelaar; en wethouder Johan Sluiter. © Erik van 't Hullenaar

Na kwart eeuw is Loovelden vol

HUISSEN - Met enig ceremonieel is deze week de laatste woning in de Huissense nieuwbouwwijk Loovelden verkocht. In coronatijden gebeurt dat met gepaste afstand. 

De kopers zien achter zich de fundering voor hun nieuwe onderkomen al liggen, nog voor de kerst kunnen ze er hun thuis van maken. Het zijn ‘wijkdoorstromers': ze wonen nu ook al in Loovelden, in een kleinere woning. 

Laatste dertig eind dit jaar klaar

Sinds 1996 zijn ten zuiden van de jaren-zeventig-wijk Zilverkamp in totaal 1.200 woningen gebouwd. De laatste negentig exemplaren worden momenteel in het buurtgedeelte Huissens Hoogh uit de grond gestampt. Het merendeel is of wordt dezer weken opgeleverd, de laatste dertig volgen in het najaar. Voor de ongeveer 4.000 bewoners zijn ook een brede school en medisch centrum gebouwd. 

Om het sluitstuk te benadrukken, kwam behalve vertegenwoordigers van de projectontwikkelaar BPD en de twee makelaarskantoren ook Lingewaards wethouder Johan Sluiter de laatste kooplustigen feliciteren. 

Betuwe