De wegwerkzaamheden in Bemmel
Volledig scherm
De wegwerkzaamheden in Bemmel © dg

Nattigheid hindert rioolwerk Bemmel

BEMMEL - De riolerings- en wegwerkzaamheden in het centrum van Bemmel gaan minder vlot dan gehoopt door het natte weer van deze winter. 

Eigenlijk hadden de werkzaamheden eind oktober moeten beginnen, met oplevering net voor de kerst. Maar door materiaal- en mankrachttekorten bij de nutsbedrijven kon de schop pas begin dit jaar de grond in; en zou alles nu zo'n beetje klaar moeten zijn.

Lastige locatie qua water

Voor zo'n 6,5 ton laat Lingewaard de fundering rondom deze kruising verbeteren en meteen het riool vernieuwen. De locatie staat te boek als lastig qua waterhuishouding, omdat de omgeving - zoals de Dorpsstraat - een stuk hoger ligt. 

Volledig scherm
© dg

Maar de Wardstraat/Flierenhofstraat/Leemkuilselaan liggen vier maanden na aanvang van het werk nog helemaal open. ,,Een modderig rommeltje, maar hier kan niemand wat aan doen", zegt buurtbewoonster Jolanda. 

De aannemer laat weten dat door de vele regenval en de hoge rivierwaterstand het bemalen van de locatie lastiger gaat dan ingepland. Vooral de nutsbedrijven hebben daar last van. 

Extra manschappen, meer filters

In een poging de vertraging te beperken worden nu extra manschappen ‘ingevlogen'. Daarnaast worden extra filters geplaatst, om de gegraven sleuven sneller droog te krijgen. Als het vanaf nu mee gaat vallen met de buien, zou het werk medio maart klaar moeten zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe