Niemand gevonden bij zoektocht naar persoon te water in Nederrijn bij Huissen

update/videoHUISSEN - Politie en brandweer hebben maandagmiddag vergeefs gezocht naar een persoon die aan het einde van de Badweg bij Huissen de Nederrijn zou zijn ingelopen. Bij de zoekactie werden zowel een politieheli als een traumahelikopter ingezet. Brandweerduikers zochten tussen de kribben in de rivier.

De brandweer heeft het zoeken inmiddels gestaakt, de politie zoekt nog wel door. Dat gebeurt met speciale apparatuur vanaf een boot. Aanleiding voor de grootscheepse actie was de melding van een voorbij varende schipper, rond 14.00 uur, die iemand het water in zag lopen ter hoogte van de plek waar het Pannerdensch Kanaal zich splitst in Nederrijn en IJssel, zegt een woordvoerder van de brandweer.

Omdat het mogelijk een poging tot zelfdoding betreft, zijn de autoriteiten terughoudend met het verstrekken van informatie. 

Volledig scherm
Zoektocht naar een drenkeling in de Nederrijn bij Huissen. © Fons Sluiter
Volledig scherm
De hulpdiensten ter plaatse. © Roland Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe