Volledig scherm
Vanaf deze woensdag in gebruik: het nieuwe kruispunt Van Elkweg-Houtakker-Baalsestraat © DG

Nieuw kruispunt Van Elkweg-Houtakker vandaag open

BEMMEL - Het nieuwe kruispunt Houtakker-Baal op de Van Elkweg (N839) bij Bemmel gaat vanmiddag open. Ook de verkeerslichten worden woensdag in werking gesteld. 

Het nieuwe kruispunt is verkeerskundig de afronding van de wegwerkzaamheden tussen het A15-einde annex -begin en de rotonde bij zwembad Laco op de grens van Bemmel en Haalderen. Naast het wegdek laat de provincie als wegbeheerder de komende weken nog wat laatste klussen in de berm afronden. 

Papenstraat ontlast

Het nieuwe kruispunt gaat vooral de Papenstraat in Bemmel ontlasten, tot grote opluchting van de aanwonenden. Die krijgen momenteel nog al het verkeer - waaronder veel trucks - van en naar bedrijventerrein De Houtakker langs hun deur.

Het overgrote deel kan nu voor de nieuwe rechtstreekse aansluiting op de Van Elkweg kiezen. Dat is voor de meeste chauffeurs ongeveer 1 kilometer korter, maar scheelt vooral de omweg via het drukke kruispunt nabij het BP-tankstation. Ook de Bemmelse brandweer heeft nu een kortere en dus snellere route richting Haalderen en de richting Huissen gelegen bedrijventerreinen Bergerden en Pannenhuis. 

Vanaf januari wordt aan de noordzijde van de Betuweroute en geplande A15 gewerkt aan de Karstraat, om ook die van twee naar vier rijstroken te verbreden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe