Volledig scherm
Voorafgaand aan de Exodus-wandeltocht wordt er een korte herdenking gehouden bij het massagraf in Huissen. © Erik van 't Hullenaar

Nieuwe leiding voor Exodus-wandeltocht in Over-Betuwe; vrijheid en vrede staan centraal

HUISSEN - De jaarlijkse Exodus-wandeltocht vanuit Huissen krijgt dit jaar een nieuwe marsleider. In het jaar waarin de herinneringstocht voor de tiende keer wordt gehouden, draagt Max Bozon het stokje over aan Dennis Elfferich. Beide mannen komen uit Huissen.

De tocht, bestaande uit zes afstanden van 5 tot en met 50 kilometer, wordt zaterdag 27 juni gehouden. Het thema dit jaar is: 75 jaar vrede en vrijheid.  Elfferich loopt zich dit jaar warm om het wandelevenement volledig van Bozon over te nemen. Bozon en Elfferich zijn beiden veteraan. 

Evacuatie

De Exodus wandeltocht staat stil bij de evacuatie van inwoners van het gebied Over-Betuwe tijdens de Tweede Wereldoorlog in de herfst van 1944. Jaarlijks lopen circa 1600 mensen mee. 

Ook is de tocht een ode aan alle burgers in de wereld die op de vlucht zijn voor oorlogsgeweld. Voor aanvang van de wandeltocht wordt er een herdenking gehouden bij het massagraf in Huissen.

Bloemen

 Hier worden ook bloemen gelegd. De wandelaars lopen in de richting van Doornenburg. Ze passeren het massagraf in Angeren, kasteel Doornenburg, Fort Pannerden en de John Frostbrug in Arnhem. 

Ook komen de wandelaars langs het riviertje de Linge, waar na de verloren Slag om Arnhem in september 1944 de frontlinie lag. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe