Volledig scherm
PREMIUM
De bouw van de nieuwe wijk in Bemmel start medio 2019. © ROBIN UTRECHT

Nieuwe wijk Bemmel in 2020 klaar

BEMMEL - Bouwen, bouwen, bouwen. Dat is het credo van wethouder Helga Witjes van Lingewaard. En gebouwd wordt er. Volgend jaar verrijzen op de Plakse Wei in Bemmel 61 woningen, in 2020 is de oplevering. 

Dorps en landelijk, met woningen voor jong en oud.  De nieuwe wijk Plakse Wei in Bemmel, een inbreidingslocatie in de hoek van De Plak en de Plakselaan, krijgt huizen van baksteen en op de daken liggen pannen. Passend in de omgeving, zo vertelt Tim Smulders, projectmanager van Jansen Bouwontwikkeling. Het gaat om vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, geschakelde huizen en seniorenwoningen. ,,De prijzen zijn nog niet bekend. Ik verwacht dat de verkoop begin 2019 begint’’, aldus Smulders, die laat weten dat de kleurstellingen en details nog met de welstandscommissie worden afgestemd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Buurt mooier maken met Lingewaard Doet

    Buurt mooier maken met Lingewaard Doet

    ANGEREN/GENDT Wie in Angeren of Gendt woont en een goed idee heeft om het dorp of de wijk 'leuker of mooier' te maken, kan zijn plan indienen op lingewaarddoet.nl. Inwoners van beide dorpen kunnen vervolgens geld doneren voor het project dat ze het best vinden. Op alle adressen Gendt en Angeren, in totaal zo'n 4.000 huishoudens, valt daarvoor binnenkort een cheque van 7,50 euro op de mat. Een gebaar van de gemeente Lingewaard, die inwonersinitiatieven wil stimuleren met het project.

Betuwe