Katiya Nasrollahy helpt met aanstaand collega verpleegkundige Inez Beijer een van de bewoners van St. Jozef.
Volledig scherm
PREMIUM
Katiya Nasrollahy helpt met aanstaand collega verpleegkundige Inez Beijer een van de bewoners van St. Jozef. © Gerard Burgers

‘Nieuwkomers’ als Katiya Nasrollahy uit Iran zijn een zegen voor de zorg

GENDT - Zorginstellingen zitten te springen om personeelsleden als de 50-jarige in Iran geboren Katiya Nasrollahy. Met een bagage van twaalf jaar ervaring als allround verpleegkundige in een ziekenhuis Teheran is zij uitverkoren om mee te doen aan het regionale project Instroom nieuwkomers in de ouderen zorg in Gelderland. Ze staat net als 27 andere statushouders  te popelen om maandag bij een zorgcentrum aan de slag te gaan. 

7 reacties

 • Ome Wutru

  3 jaar geleden
  Dit dus. Waarschijnlijk is de heer van Brakel er eentje van het niveau 'Ze pikkuh onze banuh in!'
 • maike

  3 jaar geleden
  Ze wordt niet betaald. Ze behoudt haar uitkering. Dat is niet hetzelfde. Iedereen met uitkering mag vrijwilligerswerk doen. Dit gaat wel ten koste van werknemer die dit tegen gewoon CAO loon wil doen.
 • Brolin

  3 jaar geleden
  Zeg Peter Van Brakel je zou je moeten schamen racist!
 • Sugar

  3 jaar geleden
  Deze nieuwkomers zijn inmiddels Nederlander, neem ik aan. Prima toch, als die aan het werk gaan. Ik zie dat niet als verdringing, zoals dat wel het geval is met Poolse arbeiders en andere, voornamelijk oost-europese, bezoekers. De nieuwkomers worden gewoon betaald voor het werk? Ik lees namelijk niet dat dit vrijwilligerswerk is.
 • maike

  3 jaar geleden
  Dat kan kloppen, maar dan moeten ze betaald worden. Daarvoor wordt dus geen geld uitgetrokken. De meesten willen wel werken, maar tegen betaling en niet als vrijwilliger. (Terecht)
 1. Pothuizen raadt Branderhorst transfer naar Vitesse af • Sow komt waarschijnlijk niet naar De Graafschap
  Podcast | Met Patrick Pothuizen
  11

  Pothuizen raadt Brander­horst transfer naar Vitesse af • Sow komt waarschijn­lijk niet naar De Graafschap

  Clubwatcher Raymond Willemsen is weinig hoopvol over de afronding van de transfer van Sylla Sow naar De Graafschap. Oussama Tannane steelt gelijk de show bij zijn nieuwe club NEC en ‘misschien is Branderhorst wel iets voor Vitesse’. Dat laatste is een slecht idee, vindt onze gast Patrick Pothuizen, die zelf al eens van NEC naar Vitesse verkaste.

Betuwe