Volledig scherm
De herdenkingsdienst voor Pieter Verhoeven bij het OBC in Bemmel © Erik van 't Hullenaar

Nog één keer staat school stil bij overleden Pieter

BEMMEL - In de aula van het Over Betuwe College in Bemmel is donderdagmiddag een herdenkingsdienst gehouden voor Pieter Verhoeven. Deze 18-jarige inwoner van Slijk-Ewijk kwam 24 september om het leven bij een eenzijdig scooterongeluk op de Herckenrathweg in Bemmel.

Verhoeven zat in havo 5. Met de bijeenkomst kwam de school tegemoet aan de wens van leerlingen om nog een keer verdriet te delen en herinneringen op te halen. Ze willen er een periode van rouw mee afsluiten.

Impact
Afdelingsleider Wouter Lepp zegt dat het gebeurde enorme impact heeft. Dat er ongeveer honderd bezoekers waren onderstreept dat. Vorige week was er een stille tocht in Bemmel waaraan meer dan 250 mensen meededen. „Pieter had een ongelooflijk grote vriendengroep", zegt Lepp. „Wat meespeelt is dat het voor velen de eerste keer is dat ze van zo nabij met de dood worden geconfronteerd."

Foto
Het noodlottig ongeval bracht ook veel teweeg buiten de school. Zo sloeg het nieuws in als een bom bij de Bemmelse Albert Heijn, waar de 18-jarige een weekendbaantje had. Ook de foto die zijn moeder op Twitter zette van haar overleden zoon deed veel stof opwaaien.

Mode
Tijdens de dienst kwam Pieter vooral naar voren als een levenslustige, supercreatieve leerling die naar de kunstacademie had willen gaan om iets in de mode te doen.

De politie kan ondertussen nog geen mededelingen doen over de toedracht van het ongeluk, het onderzoek is nog niet afgerond.

Betuwe