Volledig scherm
Marianne Hermans. © Erik van 't Hullenaar

Nu weer jaar wachten op nieuwe Spaanse Peper

BEMMEL - Artistiek leider Marianne Hermans van de Nijmeegs-Lentse toneelgroep Spaanse Peper kijkt tevreden terug op de laatste voorstellingen van 'Doornik, het verdronken dorp'. 

Met de optredens van afgelopen weekend erbij zijn in totaal meer dan 700 mensen komen kijken naar 10 uitvoeringen. 

Het stuk gaat over de dijkdoorbraak uit 1799, waarbij veertien huizen werden verzwolgen door het water. De kolk is er een overblijfsel van. Hermans speelde zelf een van de schimmen uit die tijd. ,,Voor sommigen was het bestaan van de ydillische kolk vlakbij horecagelegenheid De Sprok een ontdekking", vertelt Hermans. De groep is alweer bezig met een volgend stuk maar het duurt zeker nog een jaar voor dat die te zien zal zijn.

Eerder maake de groep al furore met een stuk over het manneneiland dat de Betuwe was in de oorlog. De bevolking moest toen evacueren en er bleven alleen mannen achter om huizen en vee te bewaken.

Volledig scherm
De voorstellingen in de openlucht trokken veel publiek. © Erik van 't Hullenaar
Volledig scherm
Sjanet van Breda. © Erik van 't Hullenaar
Volledig scherm
Anna Schlooz. © Erik van 't Hullenaar
Volledig scherm
© Erik van 't Hullenaar
Volledig scherm
© Erik van 't Hullenaar
Volledig scherm
© Erik van 't Hullenaar
Volledig scherm
Anna Schlooz. © Erik van 't Hullenaar
Volledig scherm
Ook muziek speelt een rol in de voorstelling. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag
    PREMIUM

    Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag

    ELST/BEMMEL -Het is de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard vorig jaar ook weer gelukt om iets mínder restafval in de grijze kliko te gooien en iets méér gft en plastic/blik/drankkarton apart in de groene kliko dan wel PMD-zakken in te leveren. Maar de echte slag moet dit jaar worden gemaakt: het nieuwe inzamelingsbeleid gaat niet meer uit van kleine stapjes maar grote passen voorwaarts op het gebied van gescheiden afvalinzameling.

Betuwe