De rechtbank van Zutphen.
Volledig scherm
De rechtbank van Zutphen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

OM eist forse celstraf tegen terrorismeverdachte Vincent T.

ZUTPHEN/ DOORNENBURG - Het openbaar ministerie eist 40 maanden onvoorwaardelijke celstraf tegen de 44-jarige Doornenburger Vincent T. Hij staat vandaag terecht voor mogelijk terrorisme vanuit een rechts-extremistische gedachtegoed. T. heeft zes maanden in voorarrest gezeten en dat wordt van de eis afgetrokken. De advocaat heeft juist om vrijspraak gevraagd.

Een plan zou de verdachte niet hebben gehad. Het Openbaar Ministerie klaagt hem aan voor het voorbereiden van een terroristische aanslag. Bij de politie-inval op 23 mei van dit jaar vond de politie 1.800 scherpe kogelpatronen, een kladje met daarop het schema voor een bom en een alarmgaspistool.

Wapen

In onderschepte chats heeft Vincent T. geprobeerd een wapen te kopen bij een Belgische handelaar. Verder heeft hij volgens het OM de rechts-extremistische Anti Terreur Brigade Special Forces opgericht met het doel moslims aan te vallen. De Facebookpagina van de ATB heeft een kleine anderhalf jaar bestaan. Veel activiteiten zijn er sinds juli 2017 niet meer op te zien. 

Lees het verloop van de rechtszaak hieronder terug.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe