Volledig scherm
Ter illustratie. © Shutterstock

Ondernemers in Bemmel willen meer horeca voor levendiger centrum

BEMMEL - Ondernemersvereniging Beleef Bemmel wil met meer horeca de levendigheid in het winkelcentrum en op en rond de Markt vergroten. Volgens voorzitter Louis du Pré zouden de winkeliers de komst van twee tot drie horecabedrijven als een café-restaurant, brasserie en/of Grand Café van harte toejuichen.

De Pré: ,,De horeca is onderbezet in Bemmel. Vooral in de avonduren valt het niet mee een bar of een terras te vinden waar je een biertje kan drinken. Wij zijn ervan overtuigd dat daaraan behoefte bestaat. Bovendien zorg je daardoor ook voor meer mensen in het centrum dat in de avond vaak is uitgestorven.’’

De voorzitter vervolgt: ,,We hebben natuurlijk een prachtig Grand Café maar dat sluit vroeg in de avond de deuren. Een ander centraal gelegen horecabedrijf is twee dagen in de week gesloten.”

Leegstaande panden 

Quote

We willen met de uitbater kijken of de Theater­kerk ook andere dagen open kan.

Louis du Pré

De Ondernemersvereniging wil hierover met de gemeente in gesprek. Er is in 2017 weliswaar een visie voor het verstevigen van het winkelcentrum verschenen, maar volgens Du Pré, die nu twee jaar voorzitter is, ontbreken concrete actiepunten.

En daar gaat hij zich nu hard voor maken. Beleef Bemmel ziet mogelijkheden voor een horecabedrijf in een van de twee leegstaande panden in het gebouw van de Lidl aan de Markt. Een tweede locatie voor een Grand Café is volgens de ondernemersvereniging het pand waarin ‘t Kruidvat zit. ,,Ideaal zou het zijn als de drogist naar het overdekte gedeelte van het winkelcentrum gaat. Er zijn gesprekken geweest, maar die zijn op niets uitgelopen. Toch blijven we hopen.”

Theaterkerk

Ook wil Beleef Bemmel de Theaterkerk om de hoek bij de Markt bij het plan betrekken. ,,Daar kun je alleen tijdens voorstellingen en andere activiteiten terecht voor een hapje en een drankje. We willen met de uitbater kijken of de Theaterkerk ook andere dagen open kan. Als de nieuwe horeca ook terrassen buiten gaat zetten, krijgt het centrum een enorme impuls.”

Maar Beleef Bemmel kijkt verder dan alleen de horeca. ,,In het andere pand van Lidl zien wij graag een soort huiskamer van Bemmel verschijnen. Daar kunnen verenigingen gebruik van maken.” De ondernemers stellen verder voor de bibliotheek naar het centrum te halen en dienstverleners als notaris, bank en hypotheekverstrekker gezamenlijk in één een pand in het centrum te huisvesten.

Versstraat

,,Daarnaast is een versstraat aan de Markt aan de kant van het overdekte winkelgedeelte een grote wens. De sportwinkel zou dan moeten verhuizen. Maar zo krijg je de gewenste levendigheid in ons centrum en die is hard nodig.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe