Volledig scherm

Onderzoeksopdracht naar ontsluiting Bemmel niet op papier

BEMMEL - 'Er is niets en dus kan er ook niets verstrekt worden'. Met die summiere reactie van de gemeente Lingewaard moet Bemmelnaar Ton Segers het doen. De Lingewaarder had in december een aantal WOB-verzoeken ingediend om informatie te verkrijgen over de onderzoeken Dorpensingel en Ressense Variant.

Die onderzoeken moesten duidelijkheid brengen over de wijze waarop het verkeer in Lingewaard het beste van en naar Nijmegen kan worden geleid.

Lingewaard wil het verkeer het liefst dwars door Ressen loodsen. Een door de gemeente aan Haskoning gegund onderzoek prijst ook exact die variant als beste aan. Voor Ton Segers aanleiding via een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur informatie te verkrijgen over de precieze onderzoeksopdracht van de gemeente aan Haskoning. Op een hoorzitting hierover liet de gemeente echter weten dat alles mondeling is afgesproken met Haskoning en er dus geen schriftelijke onderzoeksopdracht is, evenmin als een offerte van de opdracht.

Volledig scherm
De ovatonde tussen Nijmegen en Ressen. Rechts het transferium waar forensen van de auto kunnen overstappen op de pendelbus naar de stad. Foto: Erik van 't Hullenaar

Lees voor een uitgebreid verhaal de Gelderlander van woensdag 8 februari, ook te lezen in de e-paper.

Betuwe