Archieffoto (2017) van gymnastiek voor ouderen in De Leemhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto (2017) van gymnastiek voor ouderen in De Leemhof. © Gerard Peperkamp

Onrust in Gendt: huurders bang dat ze cultureel centrum uit moeten

GENDT - Onder tientallen huurders van De Leemhof in Gendt is onrust ontstaan over een mogelijk gedwongen vertrek uit dit sociaal cultureel centrum. Ze zijn bang dat ze door toedoen van de gemeente Lingewaard uit moeten kijken naar een ander onderkomen. 

Maar het bestuur van Stichting De Leemhof bezweert dat daar geen sprake van is. Op zijn website belooft het dat alle partijen gebruik kunnen blijven maken ‘van onze prachtige accommodatie’.

Het bestuur sluit zelfs een gang naar de rechter niet uit om te voorkomen dat huurders moeten verhuizen. Voorzitter André Scheen: ,,Zodra de eerste gebruiker te horen zou krijgen dat hij moet vertrekken, neem ik een advocaat in de arm. En volgens mij maakt de gemeente geen schijn van kans. Maar 100 procent zekerheid kan ik niet geven.’’

,,Het is immers de gemeente. Die is niet altijd even betrouwbaar’’, vervolgt Scheen. ,,Maar ik heb een notariële acte van 32 jaar geleden waarin zwart op wit staat dat uitsluitend Stichting De Leemhof gaat over de verhuur van ruimten.” 

Quote

Leden van tafelten­nis­ver­e­ni­ging Getavé, bijvoor­beeld. Die moeten als het aan de gemeente ligt net als de ouderengym verhuizen naar de sporthal. Die willen dat niet. En wij ook niet

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe