In mei wordt duidelijk  wie de nieuwe burgemeester van Lingewaard wordt.
Volledig scherm
In mei wordt duidelijk wie de nieuwe burgemeester van Lingewaard wordt. © ANP

Onrust na computerprobleem: zijn alle sollicitaties burgemeester Lingewaard wel binnen?

BEMMEL/ARNHEM - Het duurt nog eventjes voordat bekend wordt hoeveel sollicitanten er zijn op de vacature voor burgemeester in Lingewaard. Door de digitale problemen als gevolg van Citrix, weet de provincie Gelderland niet zeker of alle sollicitatiemails wel zijn binnengekomen. 

De termijn om te solliciteren bij de commissaris der Koning sloot afgelopen vrijdag. Doorgaans komt de provincie dan een dag of twee later met het aantal belangstellenden, hun politieke achtergrond en de man-vrouw-verdeling. Die resultaten laten nu langer op zich wachten, als gevolg van de Citrixproblemen binnen het digitale systeem van de provincie. Het zou immers kunnen zijn dat sollicitatiemails vorige week niet goed zijn doorgekomen. De provincie verwacht nu over enkele dagen uitsluitsel te kunnen geven. 

Doorgaans dik 20 liefhebbers

Doorgaans reageren zo'n twintig personen op een vacature voor de burgemeesterspost in een gemeente als Lingewaard. Zeven jaar geleden waren er 22 geïnteresseerden in de ambtsketting, waarna Marianne Schuurmans de gelukkige werd. In Overbetuwe werd Patricia Hoytink afgelopen voorjaar uit 23 kandidaten verkozen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe